+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Kominek

Nowicjusz zubr is on a distinguished road
    Siła Reputacji
    0

Domyślnie Kominek

Witam.Mam mały a może duży problem.Postawilem kominek i mam takie pytanko.Czy podczas podkładania drewna do kominka powinien lecieć dym do środka mieszkania.Kombinuje jak mogę otwieram powoli dzwi ale i tak dym leci do środka.Już nie wiem co mam zrobić żeby się nie dymiło.Proszę podpowiedzcie coś bo ręce opadają.Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Administrator admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute Avatar admin
    Siła Reputacji
    100

Domyślnie

Problem polega na słaby ciągu. czy masz doprowadzone powietrze z zewnątrz ? Jaka masz wysokoś komina ? Możesz spróbować zamontować na kominie Rotomax lub Turbomax to jakoś zwiększy wyciąg dymu z komina.

Nowicjusz zubr is on a distinguished road
    Siła Reputacji
    0

Domyślnie

Ciąg w kominie jest ok jak się pali a szyber jest otwarty to muszę przymykać bo płomień jest tak wielki że masakra.Mój problem polega na tym że jak juz przygasa i chciałbym dołożyć drzewa to wtedy mi się zadymi jak otwieram drzwiczki.Jak je otwierać żeby się nie dymiło??Oczywiście przy dokładaniu otwieram szyber.

Administrator admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute admin has a reputation beyond repute Avatar admin
    Siła Reputacji
    100

Domyślnie

Otwierasz szyber na max, uchylasz lekko drzwiczki czekasz chwilkę aż dym ucieknie i otwierasz całkowicie. Mozesz spróbowac z Turbomaxem on wyciąga dym z komina dodatkowo więc nie będzie ci go cofać.

Nowicjusz Rikmen is on a distinguished road
    Siła Reputacji
    0

Domyślnie

zubr- czy twój wkład posiada bezpośrednie doprowadzenie powietrza do spalania z zewnątrz?

Nowicjusz fliter34 is on a distinguished road
    Siła Reputacji
    0

Domyślnie

***ominki.pl
    polecam zadzwonic na jeden z telefonow komorkowych ze strony. Panowie udzielą wszelkich informacji. Znają się na rzeczy i chętnie pomagają zagubionym duszom w sferze kominków

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia